Barion Pixel
Ft 0
Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

Blog

Ashwagandha: Az Indiai Ginseng Egészségügyi és Stresszcsökkentő Csodája

Az ashwagandha (Withania somnifera) egy ősi gyógynövény, amelyet hosszú ideje használnak az indiai tradicionális orvoslásban. Ismert az adaptogén tulajdonságairól, amelyek segítenek a szervezetnek alkalmazkodni a stresszes helyzetekhez és javítani az általános jólétet. Ez a cikk bemutatja az ashwagandha előnyeit, és miért érdemes ezt a gyógynövényt beépíteni az életmódunkba. Miért válasszuk az Ashwagandhát? Az ashwagandha egyedülálló […]

A Kollagén: Az Építőkő a Bőr Egészségéért és További Előnyök

Az elmúlt években a kollagén iránti érdeklődés jelentősen megnőtt, és nem véletlenül. A kollagén nem csupán egy anyag a testünkben, hanem egy olyan fehérje, amely alapvető fontosságú szerepet játszik számos testfunkcióban és különösen a bőrünk egészségében. Ismerjük meg közelebbről, miért is olyan fontos ez a csodálatos fehérje. Mi is pontosan a kollagén? A kollagén a […]

Mire is jó a kókusztejpor?

A kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb. Tudtad, hogy a hasi zsírpárnákat is könnyebb leadni az állati eredetű tejek mellőzésével? Bizony! Erre […]

Vitaminok – általános áttekintés

Mint a neve is mutatja (vita=élet, amin=nitrogen tartalmú molekula) elengedhetetlen az élethez, ugyanis rengeteg élettani folyamatunk elindításához, végbemeneteléhez, illetve menet közbeni szabályozásához járulnak hozzá. A szervezetünk viszonylag csekély mennyiségben igényli őket (1mcg-1g), ám ezt naponta! Elégtelen bevitelük zavarokat okoz, teljes hiányuk pedig komoly betegségekhez is vezethet. A szervezetünk (1-2 kivételtől eltekintve) nem képes előállítani őket. […]

Édes élet egészségesen 1. rész (tápióka puding)

Tápióka A tápiókalisztet a maniókagyökérből nyerik. Japán gyöngynek is szokták nevezni, jópofa, apró buborékokhoz, vagy nagyobb szemű kaviárhoz hasonlít, a csúcskonyhákban is szívesen használják.Hő hatására a folyadékokat kocsonyás állagúvá alakítják át. Egyik legjellegzetesebb elkészítési módja a puding, hozzávalók tápióka pudinghoz 4adaghoz:45g tápióka gyöny csipet só ( hogy jobban kijöjjenek az ízek ) annyi víz hogy […]

Édes élet egészségesen 2. rész (chia puding )

Chia mag A chia mag vagy más néven azték zsálya minden diétába, így a gluténmentes életmódba is beilleszthető. A chia az ajakos növények családjába tartozó növény, amelyet eredetileg az aztékok termesztettek Mexikóban. A Chia mag mint egy újonnan felfedezett élelmiszer lehetőséget biztosít, hogy rendszeres fogyasztásával egészségesebbé tegyük étrendünket, mivel nagyon magas százalékban tartalmaz Omega 3 […]

@2024 multi4u.hu