Chia mag
A chia mag vagy más néven azték zsálya minden diétába, így a gluténmentes életmódba is beilleszthető. A chia az ajakos növények családjába tartozó növény, amelyet eredetileg az aztékok termesztettek Mexikóban. A Chia mag mint egy újonnan felfedezett élelmiszer lehetőséget biztosít, hogy rendszeres fogyasztásával egészségesebbé tegyük étrendünket, mivel nagyon magas százalékban tartalmaz Omega 3 zsírsavakat, antioxidánsokat, élelmi rostokat, ásványokat és vitamint.
Chia Puding:
200ml kókusztej vagy (100g kókusztejport oldjunk fel 150ml vízben)
esetleg 200ml bármilyen növényi tej
2 púpozott evőkanál chia mag
ízlés szerint eritritol
Felturbózhatjuk vaníliaaromával, egy kávéskanál reszelt mandulával fahéjjal is.
Elkészítés:
A tejhez vagy növényi tejhez adjuk hozzá a chia magot és ízlés szerinti mennyiségű édesítőszert ( amennyiben szeretnénk plussz ízeket mandulát, vanília aromát, fahéjat stb ) majd egy tálban vagy befőttesüvegben jól keverjük össze.(nem kell az eritrithez ragaszkodni, ezt csak a 0g szénhidrát miatt használom) Ha evvel a bonyolult művelettel készen vagyunk, rakjuk be a hűtőbe és hagyjuk egy egész estét állni. Reggel, amikor már kocsonyás, puding állagú lehet is fogyasztani.
TIPP: amennyiben valaki szereti, a kész pudingra reggel rakhatunk idény gyümölcsöket, mandulát, kókuszreszeléket, még tovább fokozva az ízeket..