Barion Pixel

Bodorrózsa

A mályvafélék családjából származik ez a görög eredetű növény. Hívják még sziklarózsának, balzsamos szuharnak vagy cisztusz rózsának is. Többek között gyulladáscsökkentő hatásáról ismert, de védhet a fertőzésektől, kiváló megoldás lehet aknés bőr esetén, valamint méregtelenítheti a szervezetet. 1999-ben kapta a megtisztelő “Európa gyógynövénye” címet, ugyanis eszenciája nagyfokú vírusellenes hatással bír magas polifenol tartalma folytán, ezért kimondottan alkalmas lehet többféle betegség kezelésére, illetve megelőzésére.

A balzsamos szuhar végtelenül sokoldalú növény. Kutatások szerint a bodorrózsa hússzor erősebb antioxidáns tartalommal rendelkezik, mint az E- és a C-vitamin. Mindeddig azt hitték, hogy a zöld tea és a vörösbor bír a legtöbb polifenol tartalommal, ám a zöld teában a bodorrózsához képest csak harmad annyi vitaminszerű anyag van, szóval a balzsamos szuhar természetes módon segítheti immunrendszerünket, megerősíti a szív- és vérkeringést és óvja a sejtanyagcserét. Külsőleg alkalmazva serkenti a sebgyógyulást. Eredményesen alkalmazható torokfájás, hurutos köhögés valamint mandulagyulladás esetén. Egyszerűbben kezelhetővé válnak miatta az olyan betegségek, mint a gyomor-bél problémák, köröm- és nyálkahártya-betegségek. Továbbá hatásosan kezelhető vele a kiütéses és ekcémás bőr, ugyanis kiváló viszketéscsillapító ás gyulladás gátló hatással rendelkezik. Gyulladáscsökkentő hatása következtében a reumás megbetegedésekkel küzdőknek is javallott, de segítheti az idegrendszer megfelelő működését és növelheti a csontsűrűséget is. Influenzás időszakban nagyszerű immunerősítő gyógynövény. De még számos más előnyös hatással lehet az emberi szervezetre.

Az eddig elért eredmények igazolták, hogy a bodorrózsa nemcsak hogy meggátolja a vírusok terjedését, hanem irányítja is a vírusfertőzés miatt kialakult kóros immunológiai reakciókat is, ezzel redukálva a betegség komolyságát. Jelenleg is további kutatások zajlanak arról, hogy milyen egyéb gyógynövény-kivonatok erősíthetik fel a balzsamos szuhar hatását. A bodorrózsa nemcsak a légúti vírusok, baktériumok növekedését és szervezetünkbe jutását akadályozhatja, hanem pozitív hatással lehet az immunológiai reakciókra és természetes gyulladáscsökkentő hatással is bír. Így több lényeges támadáspont korlátozásával segítheti a légúti fertőzések és az influenza felbukkanásának a megelőzését, valamint a tünetek komolyságának a csökkentését.

Árukereső.hu
@2024 multi4u.hu